FAQ voor adverteerders & uitgevers

Veelgestelde vragen

Meeste informatie over de diensten van Pagewise

Ontdek onze FAQ-pagina boordevol antwoorden op veelgestelde vragen over Pagewise. Leer wie er profijt kan hebben van Pagewise, ontdek wat je ermee kunt bereiken, en vind snel antwoorden op vragen over ons platform.

Voor marketeers van Pagewise

Wil je gaan publiceren op het platform van Pagewise of heb je al een account op Pagewise?
Dan kan je hier terecht voor de veelgestelde vragen.

Met Pagewise kan je off-site marketing doen, dus je kan publicaties plaatsen op website van Pagewise en het netwerk van uitgevers.

Iedereen die zijn off-site marketing wilt doen kan terecht bij Pagewise. Aan de andere kant kan je ook als website eigenaar je website aanbieden als uitgever

Je kan een website link, artikel, afbeelding of blog plaatsen.

Met Pagewise kun je verschillende belangrijke metrics bekijken en opzoeken om de prestaties van je publicaties en links te volgen. Enkele van de beschikbare metrics zijn onder andere:

 1. Domeinautoriteit (DA) en Pagina-autoriteit (PA): Hiermee kun je de sterkte en relevantie van de websites waarop je hebt gepubliceerd, beoordelen.

 2. Moz-score: Deze score geeft aan hoe betrouwbaar een website is, wat belangrijk is om de kwaliteit van je backlinks te beoordelen.

 3. Zoekmachineposities: Pagewise kan je helpen bij het volgen van je ranking in zoekmachines voor specifieke zoekwoorden, waardoor je de effectiviteit van je SEO-inspanningen kunt meten.

 4. Backlink-statistieken: Je kunt zien hoeveel backlinks je hebt en waar ze vandaan komen, waardoor je je linkbuildingstrategie kunt optimaliseren.

 5. Historische gegevens: Met toegang tot historische gegevens kun je trends en veranderingen in de loop van de tijd analyseren om te zien welke aanpak het beste werkt.

Kortom, Pagewise biedt een breed scala aan metrics om je te helpen bij het meten, analyseren en verbeteren van je online marketingprestaties.

In Pagewise verwijst een “uitgever” naar een individu, bedrijf of entiteit die eigenaar is van en beheert een website waarop andere mensen of organisaties content kunnen publiceren. Deze websites worden “uitgeverswebsites” genoemd.

Een “uitgeverswebsite” is dus de website zelf, beheerd door de uitgever, waarop verschillende soorten content, zoals artikelen, blogposts, en andere relevante inhoud, kunnen worden geplaatst door externe partijen, zoals adverteerders of contentmakers.

Uitgevers en hun websites spelen een cruciale rol in het Pagewise-ecosysteem, omdat ze de ruimte bieden waarop adverteerders hun content kunnen plaatsen om een groter publiek te bereiken en hun online aanwezigheid te vergroten. Het stelt adverteerders in staat om hun berichten aan een bredere doelgroep te presenteren en links te verwerven voor SEO-doeleinden, terwijl uitgevers inkomsten kunnen genereren door hun platform beschikbaar te stellen voor adverteerders.

Voor het plaatsen van een linkpublicatie op een Pagewise website zal deze direct online staan. Een artikel of afbeelding plaatsen op een Pagewise website kan uiterlijk 48 uur duren. Het plaatsen van een publicatie op een uitgeverswebsite kan tot 5 werkdagen duren.

Pagewise biedt alleen zakelijke diensten aan zakelijke klanten. Dit betekent dat elke klant een actieve Kamer van Koophandel moet hebben op het moment van bestellen.

In geval van afwijzing krijg je geld terug.  Dit betreft wanneer je binnen de regels van Pagewise een order plaatst met een publicatie die binnen de richtlijnen van Pagewise valt. Wanneer je een bestelling doet op een website van een uitgever en hij wijst deze af, dan krijg je het aankoopbedrag terug . Wij betalen alleen terug op dezelfde rekening waarvan de betaling is gedaan.

Alle inhoud mag je plaatsen, alleen 18+ content en links betreft gokken, financieel en crypto zit een beleid op. Je mag deze alleen op bepaalde websites en uitgeverswebsite plaatsen.

Ja, alle publicaties zijn do-follow, echter kan je bij een uitgevers website dit zelf aangeven tijdens het bestellen.

De volgende betaalopties worden op het moment geaccepteerd: iDeal, Sofort, Belfius en SEPA incasso.

Publicaties kan je eenmalig voor een jaar kopen of je kan ze automatisch verlengen, dit kan je zelf aangeven tijdens het bestellen. Automatisch verlengen kan alleen op Pagewise websites en gaat via een SEPA incasso.

Ja, je kan de inhoud, content wijzigen nadat je een bestelling hebt geplaatst. Let wel op dat voor een artikel, afbeelding en publicaties op een uitgeverswebsite de inhoud geverifieerd moet worden en dit kan tot 5 dagen duren voor een uitgeverswebsite en 2 dagen voor een Pagewise website

Een artikelpublicatie is een korte tekstpublicatie, dit heeft een maximum van 300 karakters. Een blogpublicatie heeft een minimum van 200 woorden en een maximum van 2000 woorden.

Er zijn een paar zaken essentieel om te begrijpen wat je wel en niet mag maar ook wat de eisen zijn rondom een publicatie. Relevantie is het belangrijkste, dat betekent dat een linkpublicatie op de juiste website onder de juiste categorie geplaatst moet worden, dit geldt ook voor een afbeelding en artikel publicatie. Bij een blog zijn er nog strengere eisen. De content mag een keyword dichtheid hebben van max 2.5%. Daarnaast mag je maximaal 2 uitgaande links plaatsen bij een artikel en een blogpublicatie.

BIj Pagewise hebben we een SEO dashboard ingericht die data ophaalt bij Majestic, MoZ en Semrush. Deze data gebruiken we om transparantie te geven over onze eigen Pagewise websites. 

Bij Pagewise kan je een project aanmaken. Een project is jouw website. Zodra je die aanmaakt start het systeem ook met volgen van de belangrijke metrics en haalt deze bij diverse betrouwbare partijen op zodat je de voortgang op de voet kan volgen.

Als je niet meer kan inloggen en een password herstel niet meer werkt (of je geen toegang meer hebt tot je mail account), dan dien je contact op te nemen met onze support.

Ja dat kan tijdens kantoortijden van maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 en via de mail support@pagewise.nl

Met de Quick importer kan je in 1 keer snel meerdere backlinks bestellen op meerdere websites en bedrijvengidsen.
Wil je hier ook gebruik van maken? Je gaat naar het menu in op je account en klikt op het plusje onder publiceren, daar staat “Quick importer”. 

Hoe werkt het?
Je dient eerst het voorbeeldbestand (rechtsboven het groene icon) te downloaden. Je dient dit formaat aan te houden en de het voorbeeld in het CSV bestand ook.  Als je per regel een order invult en dit bestand dan opslaat en upload in de Quick importer, zal je zien dat het goed gaat en dat je door kan naar het volgende stap om dit te controleren alvorens je het gaat bestellen.

Zie je een fout? Of kan je niet verder?
– Dan moet je controleren of alles in kleine letters is geschreven
– Domein en project naam zonder https:// en www. staan
– Category ook kleine letters zijn. Let op bij een uitgever is de categorie altijd: algemeen

SEO Tools van Pagewise

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over SEO-tools, inclusief informatie over zoekwoordenonderzoek, backlink-analyse, concurrentieanalyse en meer.

 1. Backlinkschecker: Ontdek waardevolle backlink-kansen om je website-autoriteit te versterken.

 2. Page Analyse: Krijg diepgaande inzichten in je webpagina’s voor betere zoekresultaten.

 3. Keywords Steal (Keywords Analyse): Vind winstgevende zoekwoorden om je contentstrategie te optimaliseren.

 4. Competitor Analyse (Concurrentie Analyse): Vergelijk je prestaties met die van je concurrenten en ontdek kansen om je positie te verbeteren.

Om de Backlinkschecker te gebruiken, selecteer je eerst je project of voer je handmatig een URL in. Zorg ervoor dat je URL begint met http:// of https://

Vervolgens ontvang je een overzicht van alle gevonden backlinks. Elk resultaat toont de backlink, de ankertekst/anchortekst, de TrustFlow en CitationFlow, samen met de laatste datum waarop deze backlink is waargenomen.

Om de Page Analyse te gebruiken, selecteer je eerst je project of voer je handmatig een URL in. Zorg ervoor dat je URL begint met http:// of https://

Vervolgens ontvang je een uitgebreide analyse met de volgende onderdelen:

 • Pagina Kwaliteit
 • Meta tags en andere meta info
 • Checks (algemene website checks)
 • Structuur (headings)
 • Snelheid van de website
 • Social Media Tags
 • Errors

Je ziet meteen een algemene SEO-score met de belangrijkste kenmerken. Daaronder vind je de details van elk onderdeel, waarbij een score van 0-100% wordt gegeven – hoe hoger, hoe beter. Elk onderdeel heeft verschillende checks; een kruisje betekent dat er iets niet goed is, terwijl een groen vinkje aangeeft dat alles in orde is.

Met Keywords Steal kun je eenvoudig een keywordanalyse uitvoeren. Voer gewoon een project of URL in, inclusief http:// of https://. Kies vervolgens het land en de taal voor de resultaten.

Voor elke URL worden de gebruikte zoekwoorden en bijbehorende zoekattributen volgens Google Ads gevonden. We vertrouwen op Google Ads omdat concurrenten vaak investeren in de meest relevante zoekwoorden.

Het resultaat omvat een uitgebreide lijst met zoekwoorden, met de volgende informatie:

 • Zoekvolume
 • Biedingen bovenaan en onderaan de pagina
 • Kost per klik (CPC)
 • Concurrentie (het aantal concurrenten dat deze zoekwoorden in Ads gebruikt)
 • Zoekvolume van de afgelopen drie maanden.

De Competitor Analyse biedt een diepgaand inzicht in de prestaties van jouw concurrenten en helpt je strategieën te ontwikkelen om hen voor te blijven. Begin met het invoeren van een project of URL, vergezeld van http:// of https://, en selecteer je gewenste taal en land. Voeg vervolgens eenvoudigweg een concurrent toe door op “concurrent toevoegen” te klikken en hun URL in te voeren.

Na het instellen van het aantal woorden voor je zoekwoordcombinatie, krijg je een uitgebreid overzicht van belangrijke gegevens:

 • Onpage score: Dit geeft de algehele SEO-score van de pagina weer.
 • Moz rank: Een indicatie van de autoriteit van de URL volgens Moz.
 • SEO Metrics: Inclusief Domain Authority, Page Authority, Trustflow en Citationflow.
 • Top gevonden zoekwoorden: Hier zie je de meest relevante zoekwoorden van de concurrent, samen met hun frequentie en concurrentie in Google Ads.
 • Top 5 relevante zoekwoorden: Een selectie van de belangrijkste zoekwoorden die je kunt gebruiken om je strategie te verfijnen.
 • Keywords Steal: Ontdek zoekwoorden met hun zoekvolume, CPC, concurrentie en drie maanden zoekvolume.
 • Analyse van te verbeteren SEO-metrics: Leer welke aspecten van je SEO-strategie je kunt verbeteren.
 • Advies: Ontvang concrete suggesties, inclusief de top 5 relevante zoekwoorden die je kunt gebruiken voor link- en artikelpublicaties. Daarnaast heb je de mogelijkheid om relevante backlinks te kopen om je strategie te versterken.

🔍 Let op: Het is niet toegestaan om handelsnamen, merken of andere intellectuele eigendommen te gebruiken die niet van jou of jouw bedrijf zijn.

Met deze uitgebreide analyse ben je beter in staat om je concurrentiepositie te begrijpen en te verbeteren, en om effectieve stappen te zetten om je online aanwezigheid te versterken.

Voor uitgevers van Pagewise

Wil je een uitgever worden op Pagewise of ben je al een uitgever?
Dan kan je hier terecht voor de veelgestelde vragen.

In Pagewise verwijst een “uitgever” naar een individu, bedrijf of entiteit die eigenaar is van en beheert een website waarop andere mensen of organisaties content kunnen publiceren. Deze websites worden “uitgeverswebsites” genoemd.

Een “uitgeverswebsite” is dus de website zelf, beheerd door de uitgever, waarop verschillende soorten content, zoals artikelen, blogposts, en andere relevante inhoud, kunnen worden geplaatst door externe partijen, zoals adverteerders of contentmakers.

Uitgevers en hun websites spelen een cruciale rol in het Pagewise-ecosysteem, omdat ze de ruimte bieden waarop adverteerders hun content kunnen plaatsen om een groter publiek te bereiken en hun online aanwezigheid te vergroten. Het stelt adverteerders in staat om hun berichten aan een bredere doelgroep te presenteren en links te verwerven voor SEO-doeleinden, terwijl uitgevers inkomsten kunnen genereren door hun platform beschikbaar te stellen voor adverteerders.

Om een uitgever te kunnen worden moet je  aan een paar basis-eisen voldoen:

 • Je moet een geldig KvK en BTW, en bankrekeningnummer hebben
 • Je moet eigenaar zijn van de websites die je toevoegd, dit checken we ook met een dns verificatie
 • Je website moet voldoen aan een paar criteria: DA en PA (Moz) moeten minimaal 20 zijn, en het domein moet minimaal 12 maanden geregistreerd zijn.

Bij Pagewise bieden we het uitgevers account aan met een zelffacturatie module. Dat betekend dat wij een systeem hebben gemaakt dat een factuur maakt namens jou, de uitgever aan Pagewise. Dit voorkomt fouten en onregelmatigheden in uitbetalingen.

Je gaat hier expliciet akkoord mee en dient dan ook altijd te zorgen dat je de facturen controleert en download voor je eigen boekhouding.

Wij betalen 1 keer per week uit, op een maandag. Een betaling moet minimaal 5 euro zijn. Alle aangemaakte facturen tot maandag 00:00 worden dan ook verwerkt. De betalingen geschieden alleen per banktransactie en de verwerking hiervan kan meerdere dagen duren afhankelijk van je bank.

Om je website aan het Pagewise platform toe te voegen moet je de volgende stappen doen:

 • Voeg in het uitgeversportaal je website toe
 • Doe de DNS verificatie (check je mail)
 • Voeg producten toe
 • Koppel de producten aan je website

Als uitgever heb je een of meerdere websites en daarmee kan je op Pagewise geld mee verdienen. 

Zodra je website met producten hebt geplaatst kan het beginnen!

 1. Je ontvangt een publicatie
 2. Plaats deze binnen de gestelde tijdsbestek wat je eerder hebt opgegeven bij het aanmaken van dit product (of keur de publicatie af: een spelfout, of teveel linkjes etcetera.)
 3. Zodra je dit geplaatst hebt stuur je het via ons systeem de uitnodiging met review naar de klant
 4. Zodra de klant dit accoordeert is het afgerond en krijg een afrondings email met de zelffactuur.

  ps: De klant dient dit uiterlijk 5 dagen de goedkeuring te geven anders zal het systeem dit automatisch doen.

Staat je vraag er niet bij?

Deel alstublieft je vraag of idee met ons en wij zullen u zo spoedig mogelijk van een antwoord voorzien.